Het belang van een goede financiële planning
Over ons
Het belang van een goede financiële planning

Wilt u altijd en overal een goed overzicht hebben van uw financiële situatie? Wilt u de financiën goed geregeld hebben, nu maar juist ook voor in de toekomst? Of heeft u plannen voor bijvoorbeeld een tweede hypotheek of wilt u eerder stoppen met werken? Dan bent u hier aan het goede adres. Deze blog gaat over Financiële Planning. <br/><br/>De blog behandelt het belang van een goed financieel plan. De ins en outs van het maken van een weldoordacht financieel plan komen aan bod, en u krijgt inzicht in financiële risico's, kansen en aanverwante zaken. Misschien is het voor u slim om een financieel adviseur in te schakelen. Lees dus snel verder en begin vandaag nog aan uw toekomst!<br/>

Categorieën
Archief
Recente artikelen
Tags

Het belang van een goede financiële planning

Het belang van een notaris

Shane Davidson

De meeste van ons zullen tijdens het leven wel één of meerdere keren in contact komen met een notaris. Het is de juiste persoon die ervoor kan zorgen dat er rechtsgeldige en vooral ook bindende afspraken gemaakt kunnen worden. Het is de persoon die bij een zaak zal letten of alles naar behoren wordt geregeld voor iedereen die ermee te maken heeft. Dit in tegenstelling tot een advocaat. Een advocaat zal alleen de belangen van zijn klant behartigen en niet kijken naar een ander. De notaris (juridisch deskundige) is onpartijdig, onafhankelijk en vooral deskundig. Gemaakte afspraken worden bij de juridisch deskundige vastgelegd in een document. Deze akte is belangrijk, als er na een bepaalde periode twijfel ontstaat, over de gemaakte afspraken, dan kan de notariële akte het geheel verduidelijken.

Wanneer heb je een notaris nodig?

De juridisch deskundige is door de overheid benoemd en is ook openbaar ambtenaar. Hij of zij is bevoegd voor het opmaken van de gewaarmerkte akte. Daarbij kun je denken aan de akte voor een testament, erfrecht en het onroerend zaakrecht waaronder het opstellen van hypotheekakten valt. Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden bestaan ook uit het familie- en personenrecht zoals echtscheidingen en huwelijkse voorwaarden.


Wanneer zal je een juridisch rechtspersoon bezoeken?

Er zijn gevallen waarbij je verplicht bent om een notariële akte te laten opstellen. Daarnaast zijn er gevallen waarbij het verstandig is om een juridisch rechtspersoon te benaderen.

Wettelijke verplichtingen
Wanneer je een testament wil laten opstellen, ben je verplicht om dat bij een juridisch rechtspersoon te doen. Het opstellen van partnerschapsvoorwaarden en huwelijkse voorwaarden moet met een notariële akte geschieden. Ook het kopen of verkopen van een huis moet notarieel geregeld worden. Je kunt door de juridisch rechtspersoon ook begeleid worden bij een executieveiling.
Een notariële akte is ook nodig bij een levenstestament en de verdeling en afhandeling van een erfenis. Bij een samenlevingscontract ben je ook verplicht om dat notarieel vast te leggen.

Geen wettelijke verplichting
Het is niet altijd verplicht om gebruik te maken van een juridisch rechtspersoon. Dat moet je wel doen wanneer het is voor het opstellen van een notariële akte. Vaak is het raadzaam. Het is verstandig dat als twee personen een zaak willen beginnen en daarbij met regelmaat een geldbedrag voor betalen, is het verstandig om dat vast te laten leggen. Dat kun je het beste doen door het op laten stellen van een notariële akte. Betaalt een van de partijen niet, dan is het mogelijk dat de andere persoon beslag laat leggen op de bezittingen van de persoon die zijn of haar afspraken niet nakomt. De weg naar de rechter is hierbij dan niet nodig.
 


Delen